donderdag 7 april 2011

laatste dag van Maart

.. en voorlopig laatste repetitie bij Staschko. Bedankt voor de gastvrijheid. Lekker doorgewerkt vanavond. Witko en Kubo waren er ook even, zodat we in eerste instantie vooral het Paaslied samen met de Kantorka hebben geoefend. Die jonge kwelende stemmen stuwen letterlijk en figuurlijk de Kantorka tot grote hoogte. Een mooi trio. En nu nog teksten leren, jongedames!

Daarna hebben de meiden samen met mij het Feestlied gezongen. Daar begint ook al wat schwung in te komen.

En bij verstek gaan van Krabat is mij de eer toegevallen om het liefdesduet met de Kantorka te zingen. Regisseren is een gezegende baan! Ik mocht de eerste stem. Makkelijk dus. Zij de tweede. Even wat lastiger, maar na een paar keer stond ook dit als een huis. Krabat, maak je stembanden maar los!

En toen aan het werk met de Meester: onze keelzanger. Groot volume, maar samengeknepen stembanden. Dus onze logopediste weer verzocht om hem even "los te maken". En dat werkt zo mooi. In plaats van gedwee een liedje van een blaadje zingen als grote jong met klein hartje, stond daar daadwerkelijk de Meester, die ons even een halve meter naar achteren deed zitten vanwege de dreiging en het volume. Als-ie dit weet door te zetten in zijn spel, hebben we een reuzenstap genomen.

Natuurlijk afgesloten met een lekker biertje.
Nu nog wat smoezen verzinnen om weer eens iets bij Staschko te organiseren....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten