zaterdag 16 april 2011

Drie op een (7-4-11)

De eerste van de deelrepetities. Deze repetities zijn bedoeld om met de spelers die de sleutelrollen hebben de rol en de scenes wat uitgebreider door te kunnen nemen. Tijdens de totaalrepetities op dinsdag met 16 man is daar vaak te weinig ruimte voor. Vandaag gestart met Krabat, Tonda en Michal. Na een rustige warming-up en een loopoefening de spelers geinterviewd over hun personage. Wie ben je, waar kom je vandaan, hoe kwam je op de molen en wat wil je daar? Dat leverde vooral bij Michal een verrassend verhaal op. Michal is op de molen gekomen omdat hij het wilde maken in het leven. Zijn grootste droom is Meesterknecht worden. Maar ja, dat is Tonda al. En daar heeft-ie toch wel enig respect voor. Zie hier het dilemma geboren worden! En daar kunnen we mee gaan spelen.
Daarna een aantal scenes door gaan lezen, gespeeld hebben we eigenlijk niet. Vooral bezig geweest met tekstduiding, stemgebruik en intonatie.
Deze manier van werken vormt een heerlijk rustig contrast met met de drukke en energieke dinsdag. Nu nog afwachten hoe dit uit gaat werken tijdens de dinsdagrepetitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten