zaterdag 16 april 2011

Het eerste jaar zit erop... (12-4-11)

Nee, niet mijn eerste jaar als regisseur, maar het eerste jaar binnen het stuk. Dus zitten we uiteindelijk nog redelijk op schema. Knap he!
Vandaag de warming-up gehad van de Kantorka, onze voorzangeres en stemmendokter. Even uitproberen of de wonderen die zij met de Meester verricht heeft, ook werken voor de andere spelers. In zo'n grote groep is dat natuurlijk niet direct te horen of te zien, maar mij leek het een goede oefening. En zeker tegen de tijd dat we buiten gaan repeteren, wil ik graag nog een keer van haar diensten gebruik maken.
Vandaag ook wat van de scenes gespeeld die we donderdag al voorbereid hadden. En dat betaalt zich meteen uit. Zowel qua tekstkennis als inleving als rolduiding. En daardoor werd het meteen een stuk gemakkelijker om verdere aanwijzingen te geven, die de rollen nog beter weg moeten zetten. Krabat mag in dit eerste jaar nog lekker houterig zijn en maakt daar dankbaar gebruik van. Tonda moet de betrouwbare, zorgende Meesterknecht gaan worden. Daar begint ook al wat te groeien. Nu nog meer de schakelingen leren zien en gebruiken. In stemming, in emotie, in houding, in intonatie en in stemgebruik. Maar er begint zich al een mooie basis te vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten