zondag 20 maart 2011

.. een paar weken later ...

Je begint een blog met de stellige overtuiging dit bij elke stap netjes bij te houden. In het begin lukt dat. Trouw zit je elke woensdag en vrijdag het blog voor de vorige dag bij te werken. En dan ben je in één keer een paar weken verder. Twee gewone repetities, één muziekrepetitie, een jaarvergadering en een bijeenkomst over het decor. Je komt in een natuurlijke flow, waarbij je niet meer bij elke repetitie hoeft stil te staan. En het leven bestaat uit meer dan repetities (werk, vakantie en andere dagelijkse beslommeringen). Vandaag weer eens zo'n dag waarop ik alles even rustig op een rijtje zet. Repetitie voor komende dinsdag voorbereid, weer wat "spinsels" opgeschreven. En ja, zelfs een repetitieschema gemaakt. Als alle ambities uitkomen, hebben we voordat we in juni op locatie gaan spelen, alle scènes minimaal twee keer gespeeld.

Inmiddels is een tweede bijgewerkte versie van het stuk aan iedereen toegestuurd. In mijn versie daarvan staan alweer de volgende wijzigingen. Steeds meer ideeen vallen steeds duidelijker op hun plaats. Decor weet inmiddels waarnaar gezocht en wat gemaakt moet worden. Nu is het nog zoeken naar een juiste (tijdelijke) locatie daarvoor. Met de dames van de kleding heb ik binnenkort een bespreking. Vanuit hun plannen gaan de grimeuses weer verder. Ook naar rekwisieten wordt al gezocht en enkele daarvan zijn al aangeschaft. Zo ben ik laatst nog een juk ergens in Brabant gaan halen.

Het loopt dus. En het loopt goed. Veel plezier, veel energie. Met muziek en zang gaat het nu al beter als dat ik had durven hopen. Maar er blijven altijd die kleine puntjes. Als speler denk je dan: Zeur niet zo! Als regisseur denk je dan: Doe het nou!

Op tijd komen.
Tekst leren.

Lezer dezes, u vermoedde het al: een echte regizzeur wordt geboren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten