zondag 12 juni 2011

Buiten spelen

Afgelopen donderdag was het dan zo ver: de eerste repetitie bij de molen. Gelukkig zat het weer ons mee. Voor een start is dat altijd meegenomen. Maar wat een hectiek!

Eerst de bespreking met de decorploeg, daarna de publiciteitsfoto. En nu we bij de molen stonden ging de creatieve hersenhelft van een aantal mensen op hoge toeren draaien en ontstonden er van allerhande ideeen. Met daarbij de onrust en de spanning om voor het eerst weer eens buiten te spelen! Dan moet je toch even stevig in je schoenen blijven staan, de boel blijven reguleren en vooral zorgen dat je datgene gedaan krijgt wat je die avond gedaan wil krijgen.

Deze avond ook de (hopelijk) definitieve bezetting voor elkaar gekregen. Hanzo is afgevallen wegens gezondheid, maar de nieuwe Hanzo heeft zich gelukkig alweer aangediend. Welkom!

Vanavond toch weer heel veel aan het eerste gedeelte van de voorstelling gewerkt: de opkomst. Bedacht op een afgesloten toneel in een black box. Hoe gaat dat werken bij een echte molen met een echte belt en hele andere afstanden? Gezocht naar de juiste lijnen, de juiste afstanden, de juiste volgordes qua lengte, lichamelijke gesteldheid en stem.

Vanavond ook voor het eerst het "werken" gezet. Het versjouwen van de zakken in de vicieuze cirkel. Daarmee vervalt wel het o zo sterke groepsverband, maar het geeft meteen een ander beeld. Door dat beeld af te wisselen met het koor, ontstaat nog meer beweging, nog meer energie in de voorstelling. De afspraken moeten nog wat definitiever (niet iedereen was aanwezig), maar het begin is gemaakt. Met dank aan de diverse jeugd die kwam kijken en even een invalbeurtje deed.

Ik heb nu al weer zin in dinsdag.
Want we zijn het nog niet verleerd:
buiten spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten