donderdag 3 februari 2011

De tweede repetitie

We begonnen al weer iets eerder. Dat belooft nog wat voor de toekomst. Na de "Coretta"-oefeningen voldaan aan het verzoek van de groep. We hebben weer ge-woesj-ho-zapt. Voor degenen die er voor het eerst waren even een complete verrassing. Daarna een aantal namenspellen gedaan. Niet om elkaars gewone namen te leren kennen -deze groep kent elkaar grotendeels al vele jaren- maar om al die namen uit het stuk een beetje te leren kennen (Krabat, Kantorka, Michal en niet Michel en met een 'ch', Kantorka (en niet Koraktor)). Enfin, lijkt me wel duidelijk dus. Daarna het tweede gedeelte (na de pauze) gaan lezen.
Na de koffie (en het brandalarm) begonnen aan de roluitdieping. Nog even heel simpel: opdracht was om wat uit te werken over je rol. De meesten hebben dat in hun hoofd gedaan en niet op papier, maar er bleek wel degelijk te zijn nagedacht over een en ander. Ook omdat verschillende mensen het boek hebben gelezen of de film hebben gezien. Het idee om samen de film te gaan kijken is door mij afgewezen, omdat ik
daaraan geen repetitie wil besteden. Maar achteraf bekeken kan dat natuurlijk eventueel ook op een ander moment als tijdens een repetitie. Volgende keer toch even bespreken.
En volgende keer verder met de roluitdieping en stiekem al even proberen de proloog een beetje te gaan zetten. Om een beetje beeld, een beetje gevoel, een beetje idee te krijgen. En even uit het hoofd en in het lijf te stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten